Schyluje se konečně opět k plnému formátu i u Pentaxu?

Schyluje se konečně opět k plnému formátu i u Pentaxu?

Vydáno: 6. 2. 2013
Autor: martinkamin

PENTAX K-3Na poslední výstavě Photokina loni na sklonku roku se už hlasitě šeptalo o tom, že již existují skutečné vzorky nového plnoformátového Pentaxu. K tomu se navíc letos z kraje roku na výstavě CP+ "prokecnul" jeden ze zaměstnanců výrobce objektivů TOKINA, že obě firmy spolupracují na vývoji objektivů pro nový full frame PENTAX K-3. Jakou výbavu by měl dostat?

Podle všech informací by se mohl použít stejný senzor, jaký najdete v SONY v A99 a skvělém kompaktu SONY RX1 (recenze SONYKLUBU) a také v Nikonu v modelu Nikon D600 (test šumu). Podle výsledků Dx0 bychom se měli na co těšit, viz výsledky tohoto čipu, který dosahuje dynamický rozsah vynikajících 14 EV!

Hovory se také točily kolem čipu, který se používá v Nikon D800, ale to spíše nebude pravda, protože víme - a psal o tom náš NikonClub.cz - že SONY sice vyrábí čipy pro Nikon D800, ale podle vývojovových podkladů Nikonu. Takže takto velký čip spíše nebude reálný.

Reálné odhady představení nového Pentaxu byly již na loňské Photokině, ale podle všeho to bude letos v 1. kvartále.

Na stránce photorumors jsem našel také dohady/odhady možné výbavy, takže volně přeloženo: velká šance je pro 24Mpixlový senzor, pokud to bude skutečně SONY čip, pak by se citlivost mohla pohybovat mezi 100 a 25 600 - podle testů to je rozumná hranice, případně až na ISO 102 400. 29bodový AF SAFOX X s AF senzorem citlivým na vlnovou délku, 6 snímků za sekundu a Full HD video 1080p a 720p s 60/30/25 a 24 snímky za sekundu. Uvnitř by měly tlouci dva PRIME M procesory.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.