Nový blesk Canon Speedlite 600EX-RT

Nový blesk Canon Speedlite 600EX-RT

Vydáno: 2. 3. 2012
Autor: martinkamin

Speedlite 600EX-RTZcela novou technologii ovládání má nový blesk Canon Speedlite 600EX-RT. RT na konci je podstatné a také další parametry. Blesk se ovládá nikoliv optickým systémem, ale rádiovým, které zejména za jasného počasí (pláž, hory, mlha, ostré světlo) dělal problémy. Nyní se ovládá rádiovým signálem a umožňuje tak větší dosah (Canon tvrdí, že až 30 m) a plné řízení blesku (ne jen spouštění) na větší vzdálenost a také v komplikovaných prostorách (rohy, schody, místnosti apod). Budeme jej testovat v redakci.

Klíčové parametry:

  • Spouštění rádiově až na 30 m
  • Lze použít až 15 jednotek najednou
  • Integrovaný optický spouštěč - blesk neřídíte E-TTL II, pracuje pouze jako slave a spustí se, když uvidí někde záblesk
  • Hlava má rozsah zoomu 20-200 mm
  • Směrné číslo (GN) 60
  • Korekční fitlry pro vyvážení bílé
  • Rychlé a tiché nabíjení

Speedlite 600EX-RTRádiové spouštění má u Speedlite 600EX-RT 15 kanálů. Ve zprávě píše Canon, že si můžete vybrat ten nejvhodnější podle prostředí, ve kterém fotografujete. Dosah 30 m. Použí můžete současně až 15 blesků Speedlite 600EX-RT, takže dokážete osvítit scénu z více míst a selektivně. Přiřadit je lze do tří skupin (nebo pěti, pokud se použije jen spouštění blesků).

Měření je standardní E-TTL II. Používat můžete Speedlite 600EX-RT na fotoaparátu nebo mimo něj. Stávající fotoaparáty musíte vybavit novým spouštěčem ST-E3-RT, který řídíte z fotoaparátu. Nové fotoaparáty budou mít rádiové ovládání v sobě.

Napájí se 4 AA bateriemi a nejrychlejší nabíjecí cyklus trvá 0,1 s. Hlava zoomuje podle nasazeného objektivu APS-C nebo FF, je otáčivá jako celá řada EX 5xx a EX4xx

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.