Kreativní světlo ve fotografii s podpisem autora jen v NADARu na setkání NikonClubu

Kreativní světlo ve fotografii s podpisem autora jen v NADARu na setkání NikonClubu

Vydáno: 23. 8. 2011
Autor: admin

Knihu Kreativní světlo ve fotografii si musí oblíbit každý, kdo nechce jen cvakat, ale s fotografií má určitý záměr vyjádřit sebe sama nebo své pocity. Kniha mu nabídne motivaci, rozšíří záběr, změní uvažování a pohled na sebevyjádření. Ovšem v takovém rozsahu, že nad každou stránkou můžete týden i 14 dní přemýšlet a hlavně zkoušet fotografovat.

Kniha je pestrá, protože autor nepublikuje jen své fotografie - takové kolekce trpí tím, že fotograf prostě nemůže být silný ve všech žánrech -, ale posbíral od více jak 50 českých fotografů ty nejlepší snímky. Každý hodnotí, komentuje, popisuje a poodkrývá pokličku tajemství, u které které se fotograf zeptá: “jak tohle vyfotil?”.

Společné většině fotografií je to, že autor opravdu používá světlo jako vyjadřovacího nástroje, nebo hledá u autorů takové snímky. Naplňuje tedy zcela význam slova: foto + grafie - malování světlem. Se světlem jako ústředním bodem jeho tvorby si pohrává bez ohledu na jeho teplotu chromatičnosti. Na konkrétních příkladech dokumentuje postavení kamery, světelných zdrojů, záměru autora. Rutinně pak každá dvoustrana přináší fotografii, popis jejího vzniku, popis prostředí a geneze.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.