Blog uživatele martinkamin

Kam až mohou padnou ceny?

Loni oznámený a námi vysoce ceněný EOS 70D stojuí nyní v USA na eBAY pouhých 18252 korun - 899 USD (bez DPH a cla). Na takovou skvělou mašinu je ta cena opravdu směšně nízká, Canon chce podle všeho drtit všechny, co se mu postaví do cesty...

SONY tlačí na trh se zrcadlovkami

To, že firmy Canon a Nikon vstoupily na trh bezzrcadlovek pozdě je chronicky známá věc. To, že dnes tvoří více jak 30 procent prodejů v Japonsku a nových trzích právě bezzrcadlovky, také.

Co ale nikdo nedokáže odhadnout, zda hegemonii Canonu a Nikonu může někdo třetí zásadně narušit.

Proč je to DPP tak strašně pomalé?

Někdy si zoufám. Musím občas vyvolávat fotografie v DPP kvůli zachování stejného vyvolávacího procesu, a tak musím sáhnout po DPP.

Vstoupí Canon do středoformátu?

Mluví se o tom několik let, Pentax jako jeden z menších vyrobil středoformátový fotoaparát 645 a Nikon šel cestou kinofilmového D800e, a co Canon? Výrobce vlastních čipů a inovátor by měl zůstat stranou?

CanonClub server přetížený

Dnes server CanonClubu www.canonclub.cz čelil obrovské zátěži, takže jsme museli udělat nějaká opatření, aby server vydržel. Na jednu stranu to potěší, že je vás tolik, ale na druhou stranu se musíme na takové nápory líp připravit. A to jsou prázdniny... :D Martin Kamín

Dohady kolem EOS 7D Mark II mě začínají bavit

Tak vám nějak nevím, jak reagovat na neustálé dotazy Canonistů, kdy bude EOS 7D Mark II a co bude umět. A bude mít 40bodový AF? A bude umět STM objektivy? A bude....?

Odpověď je jednoduchá, TO NIKDO NEVÍ, neví to ani lidi v Canonu.

Tento týden další verze Lightroomu?

Už se to šušká nejen na internetu, ale i mezi aplikačními partnery Adobe. Zásadní chyby ve verzi 5. Lightroomu by měly být opraveny v nové podverzi (asi 5.1) tohoto nástroje fotografů.

Tentokrát je to jen měsíc a půl po uvedení nové verze 5. chcete srovnání s verzí 4.? Připravil jsem krátké video na VIMEO, roste tady: https://vimeo.com/68547732

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.