Přijďte na výstavu mladých fotografů v Teplicích

Přijďte na výstavu mladých fotografů v Teplicích

Vydáno: 15. 6. 2011
Autor: martinkamin

„Velmi divná, tichá provincie“ („Very strange quiet province“) - to je název výstavy mladých fotografů organizované Nadačním Fondem Mezinárodní Fórum mládeže. V období 07.07.2011 -09.07.2011 se v muzeu města Teplice bude konat výstava mladých fotografů v rámci kulturního programu - V. Mezinárodní plenér dětí a mládeže. Tradiční akce organizována Nadačním Fondem Mezinárodní Fórum mládeže pod vedením předsedy správní rady Ing. Lyiudmily Zhuravlevy.

Foto projekt „Velmi divná, tichá provincie“ („Very strange quiet province“) obsahuje kolem 500 foto, pořízených ve starodávném ruském maloměstě Pereslavl-Zalesský, kde pod vedením Vladimira a Marii Opara mladí umělci (žáci a studenti), účastníci umělecké skupiny ARTFOR, v době prázdnin v letech 2006-2010 uskutečnili fotografování.

Fotografie zachycují tichý, venkovský život starodávného ruského města a jsou sestaveny do jediného celku, jako film. Hudebním podkladem video filmu jsou zvuky a etnická japonská hudba. Využiti jiné kultury dává možnost vnímat fotografie z jiného úhlu pohledu.

V Muzeu města Teplice dne 07.07.2011 bude představeno 50 fotografii a video film, který na základě foto vytvořili Vladimir a Maja Opara. Foto projekt „Velmi divná, tichá provincie“ („Very strange quiet province“) byl představen v Moskvě na Mezinárodní výstavě mladých fotografů, v průběhu roků 2010-2011 projekt byl vystaven na vernisážích moderního umění v Německu („OSTRALE 2010, Dresden), Polsku (Out of OSTRALE´010. Katowice), Belgii (“Out of OSTRALE`010″ , Eurpen) a Maďarsku (“Out of OSTRALE`010″, Pecs).

Srdečně zveme mladé české fotografy 07.07.2011 ve 12:00 na jedinečnou výstavu a setkání s jejími autory, možnost společné vernisáže v Moskvě na téma přírodní scenérie Severočeského kraje.

Vstup volný. Více informací na www.children-festivals.com

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.