Metz mecablitz 44 AF-2 digital nově s diodou a HSS

Metz mecablitz 44 AF-2 digital nově s diodou a HSS

Vydáno: 3. 2. 2016
Autor: admin

Systémový blesk Metz mecablitz 44 AF-2Vypadá to, že 75 let stará německá firma Metz se dostala z nejhorší šlamastiky a insolvence, a bude pokračovat ve vývoji a výrobě. Od konce roku 2014 jsme nemohli zaznamenat žádné významné produkty, teprve nedávno se objevila nová verze střední řady systémových blesků Metz 44 AF-2.

První verzi systémového blesku mecablitz 44 AF-1 digital představila firma na Photokině v roce 2014, nedávno přišlo několik drobných vylepšení.

Systémový blesk Metz mecablitz 44 AF-2

Přibyla jedna dioda na čelním červeném panelu, který je zodpovědný za vyzařování autofokusových pomocných paprsků. Je určená těm, kteří s bleskem Metz natáčí videa a podle výrobce je její výkon regulovatelný ve 4 úrovních.

Další novinkou je synchonizace na časech kratších než Xsync (HSS/FP), kterou použijete při fotografování sportů nebo na silném denním světle - takže portréty nebo detaily s nízkým clonovým číslem.

Nově jsou podporovány kamery Fujifilm. Existující podpora zahrnuje Canon, Nikon, Olympus/Panasonic/Leica, Pentax, Sony, Samsung.

Systénový blesk Metz mecablitz 44 AF-2

Systénový blesk Metz mecablitz 44 AF-2

A ještě jedna čerstvá informace o blescích Metz. V lednu oznámil výrobce, je je k dispozici nový firmware pro modely Metz mecablitz 48 AF-1, Metz 50 AF-1, Metz 58 AF-1, Metz 58 AF-2 pro Olympus/ Panasonic a Metz mecablitz 64 AF-1 digital pro Nikon, který zajišťuje, aby blesky mohly naplno fungovat s fotoaparáty Panasonic DMC-LX100 a Leica D-Lux (Typ 109).

Systénový blesk Metz mecablitz 68 AF-2

Firmware pro nejvyšší modely Metz 64 prošel pouze druhotnou optimalizací - nic zásadního nového neposkytuje.

Firmware lze do systémového blesku Metz nahrát přes USB rozhraní počítače.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.