S fotoaparátem jsme procestovali část Balkánu

S fotoaparátem jsme procestovali část Balkánu

Vydáno: 30. 1. 2012
Autor: ras23

Na sklonku ledna jsem se opět sešli v NADARu u fotografického cestování. Radek Fiala je nejen motorkář, ale také vášnivý fotograf a proto měl přibalen i svůj Canon EOS 5D mk II (pro úplnost - objektiv EF 17-40 f/4.0 L USM + EF 70-200 f/4.0 L USM). Zájem o promítání a zážitky z cest byl již tradičně veliký, sedělo se úplně všude, takže NADAR byl zaplněn do posledního místečka.

Během dvouhodinového svižného povídání a promítání fotografií nás Radek zavedl do Bosny a Hercegoviny - země, která byla nejvíce postižena válkou ze všech zemí bývalé Jugoslávie.Snad na každé fotografii bylo vidět, že 4 roky bombardování a obléhání hlavního města Sarajeva Srbskou armádou se nesmazatelně - doslova "vryly" do tváře tohoto 300 tisícového města.

Dnes, 15 let po válce mohou lidé bezstarostně hrát nejpopulárnější hru v zemi - šachy - přímo na ulici. Dále jsme se s Radkem podívali do Černé hory, malinké země na jihu Bosny. Pro mě osobně se fotografie z Černé hory staly inspirací na cestu. Radek na své expedici navštívil také Albánii. Odtud jsme však mnoho fotografie nespatřili, jelikož ze strachu o fotoaparát Radek udělal jen pár snímků.

Promítání rozhodně stálo zato, avšak komu tahle příležitost unikla nemusí klesat na mysli, taková setkání připravujeme v NADARu v průběhu celého roku. Informace o těchto, ale i jiných akcích se můžete průběžně dozvídat na stránkách Focusclubu nebo našich stránkách na Facebooku či Google+. Nebo se registrujte zde.

 

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.