Prodejce fototechniky AARON je v insolvenčím řízení. Co dělat se zárukami?

Prodejce fototechniky AARON je v insolvenčím řízení. Co dělat se zárukami?

Vydáno: 12. 2. 2017
Autor: martinkamin

Prodejce fototechniky AARONZnámý prodejce fotografické techniky AARON sídlící v centru Prahy je v insolvenčním řízení, o které požádal sám obchodník. Jaké to může mít důsledky pro fotografy zákazníky?

Podle informací z obchodního rejstříku požádal prodejce fotografické techniky, společnost AARON shop s.r.o. o zařazení do insolvence insolvenční soud. Ten musí podle zákona konat neprodleně (do dvou hodin) a musí zahájení insolvenčního řízení a to oznámit vyhláškou v insolvenčním rejstříku. To se stalo, společnost AARON shop je uvedena ZDE.

Společnost AARON shop s.r.o. sídlí na stejné adrese jako samotná prodejna AARON (vedlejší vchod).

Prodejce fototechniky AARON

Je nezvyklé, že přesto společnost i nadále provádí výprodeje. Podle zákona má totiž dlužník povinnost zdržet se takového jednání, které by se zásadně dotýkalo majetkové podstaty, tedy by neměl prodávat majetek apod. Do majetku AARON shop podle všeho patří i skladové zásoby, které ale nyní prodává.

Prodejce fotografické techniky v insolvenci AARON shops

Co si počít se záručními opravami

Každopádně platí, že záruky a servis NEjsou stejné pro případ, kdy jste u prodejce nakoupili zboží jako fyzická osoba (spotřebitel) nebo jako podnikatel - právnická osoba nebo živnostník. Jako spotřebitel máte jste mnohem více chráněni podle Zákona o ochraně spotřebitele, včetně 2leté záruky, nároku na vrácení zboží apod.

Informaci o tom, kam se spotřebitel má obrátit v případě reklamace je povinnech nahlásit na příslušný živnostenstký úřad a sdělit, kdo přejímá závazky.

Pokusil jsem se zkontaktovat prodejnu na mailu a také tel. čísle 296 206 502, mail došel do schránky, ale nikdo nereagoval, na tel. čísle nikdo nereagoval, ani po opakovaných pokusech někoho zkontaktovat. Pokud se nám podaří získat stanovisko společnosti, ihned vás budeme informovat.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.