Nový Canon EOS 1D W slibuje kamufláž pro fotoexpedice

Nový Canon EOS 1D W slibuje kamufláž pro fotoexpedice

Vydáno: 1. 4. 2014
Autor: martinkamin

Canon EOS 1D WAsi všichni pochopíte, že zrovna dneska se na různých webových fórech objevily zaručeně pravé informace o novince novinek a nejlépe vybaveném Canonu všech dob, přivítejte: Canon EOS-1D W, 24 snímků, 40 mpixelů, ISO 204 800, atd.

Ikdyž se asi dovtípíte, jak validní může tato produktová zpráva má validitu, přesto stojí za to si ji přečíst, protože z ní vyčtete drobné signály, kudy by se další vývoj mohl ubírat.

Fotografický server The-digital-picture.com publikoval aprílový žertík a uvedl hezky napsanou tiskovou zprávu, jako by vypadala z PR oddělení amerického Canonu.

Hovoří se v ní o novém fotografické těle Canon EOS 1D W, které je vybaveno o řád lepší technologií, než z Canonů známe dnes.

  Canon 1D W
Čip CMOS, dual pixel
Autofokus 61 bodový
Rozlišení 39,9 mpixelů, 4:3
7296 x 5472 bodů
Rychlost 24 snímků / s
Citlivost 204 800
   

Například Dual Pixel znáte z EOS 70D, který má výtečné výsledky při ostřední na čipu, který je doplněn o další buňky fungující jako autofokusové buňky s fázovou detekcí.

Tělo je opět, jako u řady EOS 1D robustní, tentokrát z povrchem kamufláž. Patří se připomenout, že takový povrch - velice vhodný na fotoexpedice - zatím nikdy Canon na svých zrcadlovkách nepoužil.

Canon EOS 1D W (c) The-digital-picture.com

Ono by to bylo humorné, kdyby třeba takové ISO už na trhu neexistovalo, jak jsme viděli minulý týden na prezentaci Nikonu v Praze, nové tělo Nikon D4s má ještě o další krok větší citlivost, a to 409 600!

Jinak redaktoři přisoudili fiktivnímu modelu EOS 1D W zcela podobné vlastnosti jako EOS 1D X, posuďte sami: dva procesory DIGIC5+ na obraz, na autofokus jeden DIGIC4...

Ale dále už více fabulace: 32 GB interní paměti, která pojme až 220 fotografií v RAW, a 4 sloty na karty s možností zapojit je jako RAID5...

A také se vrací o generaci dříve, kdy Canon vyráběl fantastické zrcadlovky jako EOS Elan 7NE. V hledáčku měly senzory a podle pohybu vašeho oka ostřily na místo, kam jste se dívali. Dodnes voláme po této technologii, ale stále ji v nových modelem nedostáváme. To je škoda.

Tak jestli se chcete ještě pobavit, číst celou zprávu můžete zde.

Ikdyž takový fotoaparát jen těžko pořídíte, zveme vás aspoň na ty fotoexpedice.cz - fotografické poznávání světa.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.