Odhalena roadmapa výrobce blesků Godox

Odhalena roadmapa výrobce blesků Godox

Vydáno: 15. 10. 2020
Autor: martinkamin

Blesk Godox AD1200ProSpolečnosti Godox unikly informace o připravovaných novinkách z oblasti fotografických blesků. Dřívější modely o výkonu 200, 400 a 600 Ws budou nyní doplněny o výkony 300 a 1200 Ws.

Je zvykem, že na internetu se objevují zdroje informací, které vynáší informace o připravovaných novinkách výrobců. Všichni, které to zajímá, z těchto informací čerpají - a dokonce někdy i zaměstnanci samotných výrobců, protože uvnitř firem je silné embargo na citlivé informace o nových produktech, takže mnohdy ani spolupracovníci neví, co se chystá v jiné divizi. Za zmínku stojí například canonrumors.com nebo nikonrumors.com. Čerpat se dá také pro jiné oblasti, například pro blesky.

Blesk Godox AD1200Pro

fotografický blesk Godox AD1200pro

Model Godox AD1200Pro je úplně nový, jednak výkonem, ale také jako první je v provedení baterie <---> hlava. Blesk je po vzoru studiových tradičních zábleků propojen kabelem s bateriovým packem. Jeho hmotnost je totiž už příliš vysoká na to, aby byl součástí hlavy. Energie se z baterie dopravuje do bleskové hlavy kabelem.

Připomenout musím jarní novinku Godox AD300Pro, který docela oživil řadu bateriových blesků a logicky zapadá mezí výkony 200 a 400. Navíc s příjemnou cenovkou.

Představuje přímého konkurenta k Profoto B10. Když si uvědomíte, že oproti 400W modelu je jen o jednu třetinu výkonu slabší, ale výrazně menší a s 1,2 kilogram i lehčí, jeho umístění na trh dává logiku.

Blesk Godox AD300pro

Model AD300Pro budu testovat ve studiu po 7. litopadu 2020, kdy mám domluveny modelky a vizážistu.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.