Leica připravuje něco malého, milého

Leica připravuje něco malého, milého

Vydáno: 27. 5. 2013
Autor: martinkamin

Leica MINI MV Leica klubu nemáme příliš mnoho nových zpráv, jako je tomu u ostatních mnohem frekventovanějších klubů, ale když se nějaká novinka objeví, stojí to za to. Nyní všichni v redakci s napětím očekáváme něco, co nám zatím skrývají v černé krabici. Je to označeno Leica MINI M. Co to bude?

Leica mini M

Zatím všechny indície ukazují na to, že nový model bude digitální fotoaprát s čipem formátu APS-C s nevýměnným objektivem - to by ukazovalo na konkurenta SONY RX1.

K modelům Leica M, Leica MICRO M, Leica NANO M by měl přibýt model Leica MINI M.

Dohadů je díky informačními embargu hodně, nejvíce se ozývají hlasy poukazující na to, že Leica nemám model podobný SONY RX1 (naše recenze na SONYklubu) a také si žádají tělo s M bajonetem jako má Leica M. Necháme se překvapit. To zní velice pravděpodobně.

Očekávání redakce tedy bude levnější model jako M s bajonetem M a možností pracovat se standardními Leica objektivy. Jen čip bude menší - a doufejme, že hledáček bude průhledový, ne jen zadní panel!

Takže 11. června se můžeme těšit na...

Update 28. května 2013 - na internetu se objevily již teď první informace o Leica MINI M. Leica bude mít k sobě objektiv Leica Elmar 3.5-6.4/28-70 mm ASPH) a bude mít 16 mpix. APS-C senzor. Má stát 2 450 Euro. Výbava ve zkratce: manuální režim, Full HD video a má obsahovat licenci na Adobe Lightroom.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.