FOTOEXPO2018: festival plný fotografie a cestování

FOTOEXPO2018: festival plný fotografie a cestování

Vydáno: 17. 10. 2018
Autor: redakce

Fotoexpedice fotografické poznávání světaRedakce FOCUSCLUB.CZ vá srdečně zve na největší festival fotografie FOTOEXPO, která probíhá 20. října v sobotu v Praze. Kromě festivalu se můžete přijít podívat také na Cestovatelskou sekci, kde jsou partnerem Fotoexpedice. Již šestý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie bude zahájen v sobotu 20. října 2018 v Národním domě na Vinohradech. Novinkou letošního ročníku je sekce Cestovatelské fotografie.

Nenechte si ujít příležitost vydat se na cesty s odvážnými fotografy cestovateli, kteří vás vezmou s sebou do krajin blízkých i vzdálených. Zažijte dobrodružství pomocí příběhů zachycených na jejich fotografiích. Čekají na vás poutavá vyprávění z originálních destinací.
Jedinečný pohled na údolí Grand Canyonu v USA z řeky Colorado vám nabídne Tomáš Mähring. O výjimečnosti Afriky, která se vám dostane pod kůži, vám bude s vášní vyprávět Martin Šíl. Do Maroka, pozoruhodné země plné barev, vůní i zvuků prosycených všudypřítomnou tradiční kulturou a zvyky, vás s sebou vezme David Hainall. S Tomášem Havlem procestujete Norsko, kde si na své přijdou fotografové, cestovatelé a milovníci přírody. Dozvíte se vše, co budete potřebovat vědět o cestě za polární kruh. O tom, jak cestování v Indii změnilo život, se s vámi podělí Karel Štěpánek na přednášce s názvem Himálajský úsměv. Společně s Pavlem Svobodou se vydáte na dobrodružné půlroční putování napříč Asií z Moskvy do Bangkoku.

FOtoexpedice fotografické poznávání světaFOtoexpedice fotografické poznávání světaFOtoexpedice fotografické poznávání světa

Argentina je zemí od České republiky vzdálenou, přesto tu dnes žije kolem 100 000 Argentinců, kterým koluje v žilách krev českých předků. Nechte si vyprávět Vojtěchem Vlkem o této zemi a jejích obyvatelích. Do Latinské Ameriky, vás s sebou na pouť vezme i Tereza Menclová. Projděte s ní s baťůžkem na zádech oblast kolem Cusca v Peru a všudypřítomných horských vrcholů. Těšte se také na fotoexpedici na Hebridy, kde vás uchvátí drsně krásná příroda a na Cejlon, plný barev, který si zachoval svůj osobitý ráz z dob britské a holandské kolonizace. Na tato úchvatná místa budete mít možnost odcestovat s fotografem Martinem Kamínem. Na moderované diskuzi se od zkušených cestovatelů fotografů také dozvíte, jak na focení na cestách.

Fotoexpedice fotografické poznávání světaFotoexpedice Fotografické poznávání světa

O tom, jak to udělat, aby vás mohl váš travel blog uživit, bude hovořit úspěšná bloggerka a cestovatelka Veronika Šubrtová alias Weef. A o tom, jak se stát inspirativním a úspěšným instagramistou přes focení telefonem na cestách povypráví Hynek Hampl.

A co dalšího zajímavého Vás čeká? Vedle představení více jak padesáti předních značek fotografické techniky a příslušenství se můžete těšit na možnost volného fotografování exotic a glamour modelek, finále MISS FOTO, slavnostní vyhlášení výsledků fotografické soutěže FOTOTALENT 2018 a nepřeberné množství workshopů a seminářů za účasti významných českých a slovenských fotografů.

Podrobné programové schéma a informace k jednotlivým akcím naleznete na webových stránkách www.fotoexpo.cz. Základní vstupenku za zvýhodněnou cenu zakoupíte v předprodeji za 290 Kč. Předprodej vstupenek zajišťuje GoOut.cz. Sledujte také aktuální dění na facebooku a instagramu.

FOTOEXPO 2018

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.