Kde sehnat modelku na focení

Kde sehnat modelku na focení

Vydáno: 29. 6. 2012
Autor: martinkamin

Každý fotograf jednou chce kromě rodiny, přírody, Slunce, moře, města, kuřete a stavení vyzkoušet také fotografii portrétu. Člověk je složité téma, a jeho focení je téma věčné, a někdy vděčné i nevděčné. V redakcích našich fotografických klubů pořád něco testujeme, zkouší se a porovnává, potřebujemte spousty příslušenství, rekvizit, které nám musí být k dispozici kdykoliv. Kromě zábleskové výbavy jsou to různé stativy, deštníky, krytky, odrazky, medvídci, a spousta dalšího harampádí. Na testy objektivů jsme měli také flašku nějakého moku, ale asi se někam ztratila...

Ovšem v našem případě potřebujeme také modely a modelky...a to je kámen úrazu. Zorganizovat focení s více lidmi je vždy problém, časový, lidský a také finanční, co si budeme povídat. Snažili jsme se tedy náš tým doplnit o stabilní modely a modelky, kteří by byli k dispozici kdykoliv. Ale to se nikdy nemohlo podařit. Jednou však svitla naděje, to když náš redakční kolega Roman Dvořák, foto a video reportér, objevil mezi harampádím bystu jedné slečny.

A byla na světě! Dovolte, abych vás seznámil s posilou našeho redakčního týmu. Dali jsme ji také jméno: Blondýna. Je to nejtrpělivější modelka, jakou kdy fotografický svět poznal. Má spoustu předností:

  • nikdy neremcá,
  • má vždycky čas, když ji potřebujete,
  • nemá žízeň, ani hlad,
  • vydrží stát nebo sedět ve stejné poloze třeba i týdny,
  • nevadí ji, když se ušpiní nebo upadne na zem,
  • nezáleží jí na účesu,
  • nikdy vám nekecá do řemesla,
  • vydrží focení v létě +50 stupňů, v zimě -50 stupňů,
  • nepotí se,
  • jejímu účesu nevadí ani déšť, ani vítr.

Takže, kdo byste se chtěl s Blondýnou seznámit lépe, přijďte na naše kurzy focení s bleskem. Potřebovali jsme jí ovšem dát novou fazónu. Nejdříve jsme z bysty odstranili vrstvy novin. Pak jsme pomocí smirku na dřevo jemně obrousili zbytky papírů a začali nanášet barvu. Použil jsem Balakryl odstínu krémová, matná a do ní jsem na 40 dílů Balakrylu dal 1 díl červené tónovací barvy a 10 dílů okrové tónovací barvy. Poměr doporučuji měnit teprve po zaschnutí první vrstvy, kdy uvidíte, jak se plěťová barva blíží skutečnosti.

Pokud byste chtěli blondýnu více opálit, okrová je váš přítel.

Pět vrstev pak spolehlivě pokrylo červenou barvu a naše modelka mohla na našem posledním kurzu focení se systémovými blesky zazářit nejen v interiéru, ale také venku - to jsme si ukazovali focení na slow shutter speed.

A tady ji máte: Blondýna, seznamte se, prosím.

A jaké další vlastnosti má mít podle vás ideální modelka na focení?

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.