Hans Silvester vystavuje v galerii NO STRESS fotografie nejstarších kmenů Sumrů

Hans Silvester vystavuje v galerii NO STRESS fotografie nejstarších kmenů Sumrů

Vydáno: 25. 6. 2012
Autor: redakce

HSVe čtvrtek byla v galerii NO STRESS v Praze vernisáží zahájena výstava fotografa Hanse Silvestera - ETHIOPIA, TRIBES IN THE OMO VALLEY. Výstava reflektuje dlouhou cestu autora mezi nejstarší africké kmeny do oblasti údolí Omo na jihu Etiopie. Fotograf celá desetiletí cestuje třikrát ročně mezi nejstarší kočovné kmeny světa a kolébky lidství.

Autor fotografií mapoval rozlehlé oblasti řeky Omo a životy pastevců, jejichž tradice se tisíce let nezměnily. Fascinovalo jej jejich malování po těle, které zdědili po svých předcích, tradice a zvyklosti. Každoročně se k nim vracel, aby nakonec získal jejich důvěru, kterou svými unikátními fotografiemi zapomenutých předků naší civilizace zdokumentoval život kmenů. Jejich osud podléhá silným vlivům turismu, peněz a sousedního Súdánu.

Čtyři desítky fotografií zobrazují domorodce při lovu, zábavě, oslavách a v běžných životních situacích. „Trvalo mi dlouho, než jsem se stal součástí jejich života a nebyl jen rušivým elementem-fotografem“, říká autor. O to autentičtěji působí záběry, na kterých si například jedna s dívek položí na hlavu kravskou ozdobu, která patří vedoucí krávě jejich třísettisícového stáda.

Prodejní výstava potrvá do 30. 9. vstup zdarma. NO STRESS, Praha, Dušní 10, pod restaurací NO STRESS

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.