První zkušenosti: Adobe Lightroom Mobile pro tablety

První zkušenosti: Adobe Lightroom Mobile pro tablety

Vydáno: 7. 12. 2015
Autor: martinkamin

Adobe Lightroom mobile pro tablety AndroidAdobe uvolnilo ZDARMA Adobe Lightroom Mobile verzi 1.4 pro Android, takže jej máme nyní možnost na tabletech Android vyvolávat fotografie podobně jako na vašem počítači. 100% to sice není, ale významná pomoc na cestách určitě ano.

Instalace Adobe Lightroom Mobile vám na tablet přenese velkou část možností pro zpracování fotografií, jak jste zvyklí z počítače.

Zůstávají vám také přednastavené úpravy, známé Presety, máte pořád možnost se vrátit úplně na začátek, pokud s výsledkem nejste spokojeni, křivky, dokonce míchání barevných kanálů (pro černobílou fotografii) apod. Možností až nad hlavu.

Adobe Lightroom mobile pro tablety Android

Instalace Adobe Ligthroom Mobile na tablet

Instalace je snadná jako u všech jiných aplikací pro Android. Buď z tabletu nebo, když jej nemáte u sebe, z počítače jen zvolíte, že se má aplikace na zařízení instalovat, a Android to udělá za vás. Instalace zcela bez problémů.

Některé fotografy, co jsou zvyklí zprznit své fotografie v nějakém InstaXXX, to možná nenadchne, ale pokud jste si zvykli na jemné, a klidně můžeme přiznat, že konzervativní možnosti Adobe Lightroom na počítači, tahle verze vás potěší.

Adobe Lightroom mobile pro tablety Android

Musím ale upozornit, že potřebujete hrubý výkon. Otevření JPG z 8megapixelového foťáku trvá 3-4 sekundy na velice dobrém tabletu, GALAXY NOTE 10.1 (2014). Adobe tedy musí dost zapracovat na optimalizaci, ale myslím, že krok správným směrem.

Nemusíte používat Adobe Cloud, ikdyž s klaudem to teprve dostává šťávu, protože všechny fotografie máte ve sdílených Collections a úpravy se vám synchronizují samy.

Adobe Lightroom mobile pro tablety Android

Adobe Lightroom mobile pro tablety Android

 

 

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.