První ročník FOTOEXPO 2013 chystá zajímavý program

První ročník FOTOEXPO 2013 chystá zajímavý program

Vydáno: 26. 8. 2013
Autor: redakce

Fotografický veletrh a jedinečná audiovizuální performance současné fotografie FOTOEXPO 2013  se pomalu, ale jistě blíží. Už nyní se můžete těšit na několik nových perliček z fotografického světa. Vše se uskuteční v jediném nabitém dni 19.října v moderních industriálních prostorách La Fabrika v Praze Holešovicích.

Akce začíná v 10 hodin dopoledne, semináře,  prezentace a workshopy poběží po celý den až do 20 hodin a následovat bude stylový fotografický večírek a pokračování audiovizuální show.

Kromě ukázek nejnovější fototechniky, praktického fotoateliéru a stage s profesionálními světly, workshopů, firemních a profesních prezentací,  se v La Fabrice na velkých plátnech i formou diskuse představí více jak tucet předních fotografických osobností: známý publicista Ondřej Neff, svérázný držitel prestižního titulu MQEP Ladislav Kamarád, předseda AFČR Stanislav Pokorný, charismatický Vladimír Brunton nebo relativně mladý český fotograf Martin Stranka, který několik posledních let v oceněních doslova drtí světovou konkurenci.

O glamour sekci by se měli postarat mistři černobílé fine-art fotografie Lukáš Dvořák a ukrajinka žijící v Praze Julia Skalozub.

Fotograf Jindřich Štreit, kterého není třeba představovat, promítne v La Fabrice industriálně laděný černobílý dokument. 

Reklamní fotograf Jiří Turek představí svůj známý cyklus CityLAB.

Připravili jsme též zcela nové lahůdky jako např. velkolepou slideshow světového guru Instagramové fotografie Jiřího Šiftaře, který dlouhodobě působí v Londýně či jedinečný výběr fotografií "Best of Week of Life" projektu Adolfa Ziky.

V rámci navazujícího fotovečírku se na obřích plátnech kromě klasiků představí též mladší autoři v sekci FotoFresh, kteří ovšem svojí osobitou a často provokativní tvorbou patří mezi to nejlepší, co současné fotografické trendy nabízí. Jmenujme například vyzývavou tvorbu Luise Artemia z NY nebo známého Adama Holého.

Světová tvorba  bude zastoupena výběrem několika prezentací z  mezinárodního tvůrčího fotografického festivalu Fotojatka.

Více aktuálních informací najdete na www.fotoexpo.cz a na facebooku Fotoexpo Praha.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.