Lensbaby Composer Pro pro fotoaparáty bez zrcadla

Lensbaby Composer Pro pro fotoaparáty bez zrcadla

Vydáno: 14. 4. 2012
Autor: martinkamin

Lensbaby se objevuje také pro fotoaparáty bez zrcátka, oznámil do distributor značky Lensbaby pro ČR. Lensbaby Composer Pro je tak k dispozici pro 4/3 systémy Panasonic, Olympus PEN a potom NEX fotoaparáty SONY a NX společnosti Samsung. Zatím ovšem nebyla oznáme podpora pro Nikon 1 systém.

Objektiv slouží k vytváření kreativních efektů ve fotografii pohybem části objektivu vzdálenější od těla fotoaparátu, vznikají tak efektní fotografie a fotograf dostává do rukou hezký kreativní nástroj bez toho, že by výsledek musel upravovat v počítači.

ComposerEfekt vypadá tak, že část obrazu je ostrá a z ní se do krajů obraz plynule rozostřuje. Pohybem objektivu můžete určovat, která část obrazu bude ostrá. Pěkný příklad simulace práce s objektivem najdete na stránkách výrobce. Objektiv se skládá ze dvou částí: základního těla, které se připojí k fotoaparátu a části optické, která je výměnná a zasouvá se vzdálenější části. Kloub je kovový a umožňuje jednak nastavení efektu - vykláněním vnejší části mimo osu objektivu, a také snadné ostředí díky fluidnímu zaostřovacímu kroužku.

Objektiv je kompatibilní s kompletním sortimentem kreativní optiky v systému Optic Swap zahrnujícím Edge 80, Sweet 35, Fisheye, Soft Focus, Pinhole/Zone plate, Single Glass a Plastic. Kromě Lensbaby vyrábí výrobce také Composer Pro pro SLR fotoaparáty, Composer, Scout, Muse a Control Freak.

 

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.