Profesionálním fotografem za 28 dní? Dá se to, ale pod dohledem zkušených

Profesionálním fotografem za 28 dní? Dá se to, ale pod dohledem zkušených

Vydáno: 23. 3. 2013
Autor: martinkamin

Look Bella photoShodou mnoha náhod jsem si po víkendové práci venku pustil televizi, tedy přesněji, z mnoha kanálů mě zaujala PrimaLOVE, a to jenom proto, že se tam objevil Tomáš Třeštík, fotograf, se kterým jsme do posledního vydání FOCUSmagazine dělali rozhovor v rubrice Reportáž. Zaujalo mě to proto, že v seriálu To dáš!, se tým profesionálů pokusil běžného člověka z ulice přeměnit za 28 dní na fotografa glamour, jež svými schopnostmi přesvědčí profesionální porotu.

Studio NADARKalič oceli Pepa se měl stát profesionálním fotografem glamour. Měl se naučit ovládat zrcadlovku, principy fotografování, svícení, a to v módní branži. Všechno uvedené vlastně zvládnul, jak se ukázalo nakonec, ale jedno nedokázal, nedokázal změnit vnitřní mentalitu, tedy přístup k modelu, přístup k člověku a týmu, který se pohybuje kolem něj při focení.

Záznam na Play si pusťte odtud a udělejte si vlatní názor sami.

Vlastně to má logiku, přihlasíte se na fotokurz, a tam vás naučí za jeden dva dny principy focení, svícení, ale nenaučí vás vnímat světlo, nenaučí vás otevřeně komunikovat s modelem a sebejistotě; schopnosti řídit ten ansábl okolo.

Pepa se za 28 dní měl střetnout v soutěži s dalšími zkušenými fotografy a přesvědčit - nic netušící - porotu, že je jedním z nich, a řemeslo profesionálního fotografa jej živí.

Ale to se mu nepovedlo, nakonec jej všichni sice odhalili, ale skončil v hodnocení na druhém místě ze čtyř. I tak je tento pořad zajímavé shlédnout.

Fotografem glamour se člověk nestane jen tak, buď má kolem sebe někoho, kdo jej dost popostrkuje dopředu (škola, kurzy, talent, kamarádi) nebo se dlouze a se ztrátami probíjí fotografickým řemeslem. Některé věci se naučit dají, ale jiné získáte jen zkušeností a pílí.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.