Vyhodnocení první soutěže Facebookové skupiny Černobílá fotografie

Vyhodnocení první soutěže Facebookové skupiny Černobílá fotografie

Vydáno: 25. 6. 2020
Autor: admin

Když jsem v roce 2014 založil malou skupinu na Facebooku Černobílá fotografie, myslel jsem si, že to je jen pro blízkou skupinu fotografů. Dnes jsou nás 4000 a hemží se to tam spoustou zajímavých fotografií a fotografů. A hlavně bohatou diskuzí.

Udržet fotografy na uzdě, ale není vždy snadné. Určitě si mnozí vzpomínáte na rozpad Photoextractu, toho času velice navštěvovaného serveru. Přesto je naše Černobílá skupina se 4000 fotografy už daleko největší v Česko-Slovensku.

V době po koronaviru - pokud už snad skončil, což není vůbec jisté - jsem pojal myšlenku, že by stálo za to udělat pro fotografy soutěž. Měl jsem takovou představu, že není zlé srovnat fotografie v netématické soutěži.

Chtěl jsem také vítěze ocenit, to aby se mělo proč soutěžit a proto jsem pohledat ve skladu dárkové balení kávy, kterou vyhrávají za své fotografie zákazníci, kteří se mnou jezdí na Fotoexpedice. 

Soutěž černobílá fotografie

Zde, na jednu hromadu, jsem umístil všechny soutěžní fotografie. Na 4000 fotografů to není moc, ale pro začátek stačí a vy my slíbíte, že příště to bude lepší!

A ně mě připadla také ta nejvděčnější a také nejtěžší role. Rozhodnout, která fotografie je nejlepší.

Bezpochyby spousta je jich dobrých, spousta hezky prezentují kouzla černobílé fotografie a spousta fotografů se snažila do soutěže vložit to nejlepší, co mají.

Ale přeci jen, rád bych, aby fotografie měla přesah, aby se pyšnila nejen estetickou stránkou věci, ale také výrazovou.

Proto jsem vybral jediného vítěze.

Je jím fotografie Honzy Jirkovského.
GRATULUJI
S citem pro bezbarevnost, dramatičností, dynamikou a výtečným podáním si myslím vátězství zaslouží.

Honza Jirkovský

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.