Tamron: nový objektiv pro kompakty Sony NEX

Tamron: nový objektiv pro kompakty Sony NEX

Vydáno: 9. 12. 2011
Autor: Tomas Pribyl

Tamron vstoupil na scénu kompaktních fotoaparátů s výměnnými objektivy – a to díky svému novému objektivu Tamron 18 - 200 mm F/3.5-6.3 DiIII VC (model B011) pro Sony NEX. Podotýkáme, že se jedná o vstup velmi razantní.

Asi nemá smysl věnovat se tupému výčtu technických parametrů (i když: ohnisková vzdálenosti 18 až 200 mm, maximální clona F/3.5-6.3, nejkratší ostřící vzdálenost 0,5 m, optická soustava se skládá ze 17 prvků ve 13 skupinách, hmotnost 460 g), ale raději se zaměřme na inovace, které nový objektiv přináší.

Objektiv k automatickému ostření využívá mechanismus krokového motoru (s mimořádně tichým a rychlým projevem), který vychází ze systému detekce kontrastu. Mechanismus VC (Vibration Compensation) zajišťuje vynikající stabilizaci obrazu: skládá se ze tří párů odlehčených cívek, které dohromady tvoří tříosé uspořádání. Technologie DMF (Direct Manual Focus) zase umožňuje provádět jemné manuální zásahy do ostření během činnosti autofokusu.

Jen pro úplnost: označení DiIII (Digitally Integrated Design) ponesou od nynějška objektivy Tamron zkonstruované právě pro kompakty s výměnnými objektivy. Není je tak možné použít ve spojení s řadou SLR a D-SLR.

 

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.