EOS 1D mk V sahá až 32 mpix?

EOS 1D mk V sahá až 32 mpix?

Vydáno: 18. 8. 2011
Autor: martinkamin

EOS 1D mk IVKdyž Nikon chystá na 24. srpna zásadní předvedení nových produktů, nezůstane Canon někde vzadu? Protože firmy úskostlivě tají, co chystají, novináři se občas dostanou k některým informacím, které pochází od prodejců, nebo se sama firma prořekne na internetu a v její servisní tabulce se objeví nový model EOSu a u něj cena za servisní práce a prodloužení záruky. Někdy je podezřívám, že to dělají záměrně. V redakci Canonklubu sledujeme podrobně každý "nádech" Canonu, a pokud se něco objeví, prvním místem, kde to publikujeme je samozřejmě Facebook (zařaďte si nás do oblíbených a budete jako první informováni), kde nadete naši skupinu, ale také zde na Canonklubu. Jednak vám chceme zprávy přinést jako první, ale také chceme být 100% informovaní.

Canon chystá něco na konec roku - to uhádne skoro každý - poslední kvartál se prodává o stošest. Dohady o představení nové verze EOS 5D mk III se pomalu v létě rozplynuly jako letní mlha nad skautským táborem.

Co ovšem neutichlo jsou upgrady nových modelů EOS 1D - nyní na verzi V. Přitom mark IV není vůbec špatné tělo, ale podle specifikací, které se objevují na internetu, se chce Canon ještě více opřít do videa. Ve specifikacích tak najdete, že nový EOS 1D mk V má mít video až s 100 framy za sekundu, možnost přepínání mezi APS-H a APS-C (což je pro sporťáky dar z nebe - ne že by jej Nikon neměl na D700 za poloviční cenu již 4 roky...).

V souvislosti s EOS 1D dokonce probleskla zpráva - a prosím zkuste si ji uchovat v paměti - že by Canon opustil koncept dvou profi těl EOS 1D a EOS 1Ds a dodával by pouze jedno tělo. Proto vládne mezi novináři trochu zmatek, jaký koncept a kolik profi těl vlastně Canon chce udržet. Kdo ví?

Každopádně očekávám opět nárůst v rozlišení, čip má být až 32 megapixelovů, pohánět jej mají nové procesory DIGIC 5 (dva), když má mobil dva procesory, proč by jej neměl mít i foťák . Rychlost nového těla má být v plném rozlišení až 5 snímků za sekundu a při použití APS-C (tedy pouze části čipu) standardních 10 snímků za sekundu (to ale přijdete o polovinu rozlišení...

Velikosti obrázků: 32,4 megapixelů, 16,2 megapixelů a 8,1 megapixelů

Video nového těla dodržuje standard Canonu, takže FullHD a progresivních 29,97, 25 a 23,976 rámců za sekundu, dokonce má umět v režimu APS-C až 120 rámců za sekundu.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.