SONY VAIO DUO - pero, tablet a notebook v jednom

SONY VAIO DUO - pero, tablet a notebook v jednom

Vydáno: 14. 6. 2013
Autor: martinkamin

VAIO DUOSONY představila pro letošní rok zcela novou řadu notebooků. Některé z nich mohou být významným přínosem pro fotografy, a na ty bych se rád zaměřil. Typy jsou celkem 4 - VAIO DUO, VAIO PRO, VAIO FIT a VAIO FIT E (14 a 15,5 palce). Pokud potřebujete domácí notebook, máte rádi hudbu a zábavu, podívejte se na typy FIT, svou multimediální výbavou, ale také velikostí displeje by vás mohly oslovit.

Všechny nové VAIO mají systém Windows 8. Osobně mě ale mnohem více zajímaly typy PRO a DUO, které jsou výkonnější a DUO je více tabletem než notebookem.

VAIO PRO je řada s 13 a 11palcovým displejem (Full HD na fotky ale moc nedostačuje). Je to podle statistik na trhu nejlehčí ultrabook na světě (v červnu 2013). Design je jako obvykle u SONY příkladný. Obě části skeletu jsou z uhlíkových vláken, které jsou celeny jiným postupem než známe z uhlíkových stativů. Nový materiál je prý o 18 procent lehčí než zpracování tradičního uhlíku a o 47 % lehčí než hliník. Díky tomu mají 13 palcové VAIO PRO 1.06 kg a 11 palcové VAIO PRO 0.87 kg.

VAIO PROSONY VAIO PRO

Čipová sada HASWELL dovoluje těmto modelům provoz na baterie 18 hodin a s externí baterií, kterou připojíte pod tělo notebooku, až 25 hodin.

VAIO PRO a VAIO DUO mají displeje označované TRULUMINUS (dotykové). Od tradičních panelů TN se liší pouze ve struktuře a poskládání vrstev panelu, to by mělo podle SONY umožnit větší světelný výkon vyzářit k uživateli a tedy zvýšit kontrast panelu. U všech panelů mě ale mrzí, že jsou s lesklým povrchem, takže ve venkovním prostředí je jejich používání opravdu náročné.

VAIO PRO se dodávají s SSD disky, 11palcová verze má procesor I5, 13palcová I7, a stojí od 30 tisíc po 35 tisíc.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.