Sigma 17-50 mm F2.8 EX DG HSM

Sigma 17-50 mm F2.8 EX DG HSM

Vydáno: 5. 12. 2011
Autor: Tomas Pribyl

Sigma přináší nestabilizovanou verzi svého objektivu 17-50 mm F2.8 EX DG HSM pro fotoaparáty Sony a Pentax. Důvod pro tento „downgrade“ je přitom docela prozaický: drtivá většina těchto zařízení má vlastní vestavěnou stabilizaci, takže dovybavovat ji o externí je komplikované.

Objektiv je navržený pro SLR fotoaparáty, má fokální délku 17 mm. Díky vysoké světlosti F2.8 v celém spektru přiblížení je objektiv ideální pro širokou paletu fotografování: od portérů po krajiny.

Dva skleněné prvky FLD („F“ Low Dispersion) mají vlastnosti srovnatelné s fluoritovým sklem a výborně tak kompenzujíc barevnou aberaci. Stejně tak speciální vrstva SMLC (Super Multi-Layer Coating) redukuje odrazy a stíny. Objektiv poskytuje vysokou ostrost a kontrast i při maximální době expozice.

Novinka by měla být uvedena na trh již tento týden: 9. prosince 2011. Teoreticky by „horší“ objektiv měl vycházet levněji, ale zatím jediné dostupné informace o cenách z Japonska poněkud překvapivě konstatují, že cena zůstane zachována na stejné úrovni, jako v případě verze stabilizované. Navíc nebude ani možnost volby, protože starší 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM zmizí z trhu před koncem roku.

 

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.