Quintin Lake pět let fotografoval pobřeží Velké Británie a Skotska se stanem a dvaceti kilogramy zásob

Quintin Lake pět let fotografoval pobřeží Velké Británie a Skotska se stanem a dvaceti kilogramy zásob

Vydáno: 23. 10. 2020
Autor: martinkamin

Quintin Lake fotografoval pobřeží Velké Británie rozhovorČeský rozhlas přinesl rozhovor s fotografem, který si zaslouží naši pozornost. Původně architekt se vydal na pětiletou pouť zakončenou v polovině září. Quintin Lake putoval po pobřeží Velké Británie a Skotska se stanem a dvaceti kilogramy jídla, satelitním telefonem, pitím a fotovýbavou. Fotil nejvíce ráno a večer a po pěti dnech se uchýlil do ubytování, aby se vysušil a dobil baterie. Svůj příbeh vypráví v Českém Rozhlase.

Pro mě osobně byla nezajímavější část, ve které Quintin Lake popisuje svůj ranní rituál se vstáváním, oblékání do mokrých botů a oblečení, o pětidenních cyklech pro dobíjení baterií a režim focení.

Za 11 000 kilometrů pořídil 170 tisíc fotografií.

Quintin Lake fotografoval pobřeží Velké Británie rozhovor

Asi každý fotograf z pozorní, když mluví o ranním a večerním focení, když je slunce nízko nad obzorem a stíny jsou dlouhé a například také o chůzi ve Skotsku, kdy tři hodiny ve dne potřeboval čelovku.

Krásný fotografický příběh člověka, který těžce prožíval samotu, odloučení, bojoval s počasím a neustále mokrým oblečením.

Celý rozhovor si poslechněte na Českém Rozhlase tady.

Jeho fotografie najdete tady. https://theperimeter.uk/

Všechny fotografie (c) Quintin Lake

Quintin LakeQuintin Lake

 

 

 

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.