Pojeďte s našimi kluby do Skotska na 14denní fotografování

Pojeďte s našimi kluby do Skotska na 14denní fotografování

Vydáno: 18. 3. 2013
Autor: martinkamin

Skotsko

Na konci roku 2012 jsme se s několika kolegy dohodli, že vykonáme fotografickou expedici do Skotska. Jelikož to tam bude naše první cesta, na které budeme připravovat další expedice, rozhodli jsme se jet vlastním autem. Celkem bychom měli na expedici strávit 14 dní. Focení Skotska je asi snem každého fotografa. Kdo byste chtěl jet s námi, zaregistrujte se níže v článku.

Skotsko

Naší low cost přípravnou fotoexpedici jsme vyhlásili již dříve na našich expedičních stránkách nebo ji najdete přímo u nás na FOCUSClubu. Zájem máme odcestovat do Skotska (2000 km) a strávit tam 14 dní fotografováním. Jedeme na expedici, kde jsme cenu stlačili na minimum a její výše je také pozitivně odvislá od počtu cestujících. Proč nehceme letět letadlem uvedu v části rozpočet.

Expedice má za cíl procestovat a vyfotografovat nejfotogeničtější místa Skotska v období, kdy má být rozumné počasí. Ve Skotsku se dešti určitě nevyhneme. Zatím máme v plánu navštívit ostrov Skye, vřesoviště Rannoch Moor, údolí Glen Coe a Glen Etive, hrad Eilean Donan a Stalker Castle nebo horské oblastí Torridon a Inverpolly, a také ostrov Eigg. Na samotné fotografování máme vyhrazeno 10 dní.

Kam pojedeme


Zobrazit místo Skotsko na větší mapě

Aktuální počasí ve Skotsku

http://vortex.accuweather.com/adcbin/netweather_v2/backgrounds/summer1_3... ); background-repeat: no-repeat; background-color: #6CB2EB;">

Rozpočet

Za podobný workshop na deset dní si bez dopravy a jídla si účtují cca 22-28 000, poznávací jen s dopravou a kempy bez jídla od 14 000. Abychom stlačili naše náklady, chceme jet vlastním autem, protože také nechceme být svázáni nutností být někde přesně na minutu. Zejména na místě - ve Skotsku, budeme rádi za velkoprostorový vůz pro 8 cestujících s nízkou spotřebou a akčním rádiem 1200 km na jednu nádrž. Další výhodou je, že nemusíme platit další pojistky apod. Navíc auto je nové, obrovské a spolehlivé.

K této úvaze jsme došli po srovnání, kdy půjčení rozumně velkého vozu tam ve Skotsku stojí min. 600-700 liber + poplatek za zabookování (100 liber) + palivo a další pojistky (min. 80 liber), celkem auto bez paliva by stálo 900 liber (a kdyby nás jelo 5, bylo by opravdu malé).

Pokud bychom půjčovali auto na místě, museli bychom letěl letadlem za min. 4500 korun za jednoho (nepočítaje dopravu z a na letiště).

Nabízíme tedy 3 volná místa (dvě jsou již obsazená). Když se vás sejde celkem 5 bude cena ještě nižší, a to 13000 korun.

Počet
cestovatelů
Cena za dopravu
tam a na místě
5

13 000

4

15 400

V případě, že máte zájem poznat a fotografovat nejfotogeničtější místa Skotska, registrujte se přímo na fotoexpedici.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.