Odpalovač MicroSync II

Odpalovač MicroSync II

Vydáno: 22. 11. 2011
Autor: Radim Kabeláč

MicroSync II je digitální radiová spoušť od firmy Tamrac. Jestli nějaký odpalovač vlastníte, jste si jistí že jste jej po posledním použití vypnuli, aby se vám nevybila baterie? Ne? Koupí tohoto produktu se problémům, vzniklých zapomínáním, vyhnete. MicroSync II žádný přepínač nemá. Vše se "zapíná" a "vypíná" automaticky po každém spuštění spouště v řádech milisekund.

Pasuje na většinu SLR a DSLR fotoaparátů pouhým zasunutím do sáněk místo blesku. Velikostně se jedna o příjemně malou krabičku na vrchu fotoaparátu. O odpálení záblesku se stará přijímač, jenž můžete zasunout do většiny zábleskových světel díky dodávaným adaptérům.

Máte li v ateliéru více záblesku pro různé scény/fotoaparáty, nemusíte se bát vzájemného odpalování zábleskových  světel. A to díky šestnácti kanálům které lze libovolně nastavovat. Spoušť je ovládána rádiem a to vám dodá rozmanitost umístění záblesků, které nemusí mít přímou viditelnost s odpalovačem, jako je tomu u odpalovačů na bázi infra červeného signálu.

Samozřejmostí je i možnost odpalovat standartní blesky, A to pomocí dalších sycnhronizačních kabelů. Pro standartní blesky jako je třeba blesk od Nikon SB-900 nebo od Canonu 580EX II je to kabel VMC112.

Pro variabilitu použití, přidala firma Tamrac této novince ještě jednu vlastnost. Tou je možnost spuštění spouště D/SLR fotoaparátu dálkově a to pomocí sync-kabelů. Pro Nikon je to kabel  VMC116, pro Canon Rebel a Pentaxy je určen model VMC117 a pro profi fotoaparáty Canon kabel VMC115.

Pokud chcete odpalovat další záblesky pomocí jiných záblesků, můžete  použít konvertor VMC113, jenž MicroSync II se zábleskem propojí a i nekompatibilní záblesky s konektory ¼” mono, mini plug (3,5mm) nebo dvojvidlicový výstup.


Dosah je při perfektních podmínkách 60 metrů. Rychlost max-sync je udávána 1/200 sekundy. Baterii CR2032 pro vysílač je potřeba vyměnit jednou za 3 roky, a pro přijímač 2* AA jednou za rok.

 

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.